• NightWatch en VieDome werken samen aan mobiele oplossing voor bewaking van nachtelijke epilepsieaanvallen

  De NightWatch is een comfortabele armband die gedurende de gehele nacht nauwlettend de hartslag en beweging van de drager meet terwijl deze in bed ligt. Wanneer het systeem een zware epilepsieaanval vermoedt, wordt er een waarschuwingssignaal gegeven. Dit signaal is gekoppeld aan het VieDome systeem zodat de melding doorgegeven kan worden aan hulpverleners, bijvoorbeeld op de smartphone via de VieProApp of aan de zorgcentrale. Zij kunnen dan op afstand luisteren, en als er een camera aanwezig is, kijken wat er aan de hand is.

  Lees meer over dit nieuwsbericht
 • Z-plus eerste VieDome Zorgcentrale in België

  Ook buiten Nederland wordt het VieDome platform gaandeweg meer ingezet. In België wordt VieDome vertegenwoordigd door de firma Smart Care Solutions (SCS). SCS gaat VieDome inzetten in de Belgische thuiszorgmarkt om het mogelijk te maken dat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. Tevens gaat SCS VieDome oplossingen bieden aan intramurale instellingen. Sinds 2017 is de eerste VieDome zorgcentrale operationeel in België. Het is de zorgcentrale van Z-plus.

  Lees meer over dit nieuwsbericht
 • Secretaris Generaal VWS op bezoek in VieDome Experience Center in Lokaal+.

  In de week van 20 tot en met 26 januari vond voor de tweede keer de jaarlijkse E-healthweek plaats. Lokaal+ verzorgde een leerzame middag waarop werd besproken hoe de langer thuiswonende burger kan worden ondersteund met de inzet van leergierige studenten en innovatieve technologie uit de regio. Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, sloot aan voor een rondleiding en een leerzaam rondetafelgesprek.

  Lees meer over dit nieuwsbericht
 • Proef met nieuw zorgmodel in Zeelst

  Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de zorg aan langdurig zieken en ouderen. Ouderen en ook mensen met een handicap of chronische aandoening wonen tegenwoordig steeds langer thuis. Meedoen aan de samenleving – of het nu via werk of bezigheid is of door het hebben van sociale contacten – is voor iedereen belangrijk. Door de veranderingen in de zorg wordt er steeds vaker een beroep gedaan op het netwerk van vrijwilligers en mantelzorgers rondom de persoon die zorg en ondersteuning nodig heeft. Vaak begint deze vorm van informele zorg met lichte werkzaamheden maar al te vaak neemt de zorg en verantwoordelijkheid snel toe. ‘Nee’ verkopen is er bij mantelzorgers en vrijwilligers meestal niet bij. De kans op overbelasting neemt hierdoor wel toe.

  Lees meer over dit nieuwsbericht
 • VieDome SmartLock; comfort, gemak & veiligheid

  Het VieDome platform integreert diverse technologieën voor toegangsverlening. SmartLock is een toepassing waardoor men de deur op drie manieren kan openen en sluiten. Met de gewone mechanische sleutel, met de afstandsbediening en met een digitale sleutel op een smartphone.

  Lees meer over dit nieuwsbericht
 • Mextal realiseert diverse koppelingen op VieDome platform

  VieDome is een open ECO-systeem voor Zorg. Een van de onderdelen van VieDome is de zorgcentrale. Deze zorgcentrale is zowel geschikt voor personenalarmering als voor zorg op afstand. Door de open technologie kunnen producten van verschillende leveranciers gekoppeld worden aan de VieDome zorgcentrale.

  Lees meer over dit nieuwsbericht